dinsdag 23 september 2014

Energiebesparingstips 

Koelkast / diepvriezer
Tijdens de warme zomermaanden worden de koelkast en diepvriezer vaker gebruikt. U kunt energie besparen door de deur van uw koelkast en vriezer zo kort mogelijk te openen. Voorzie ingevroren maaltijden van labels waarop de inhoud staat vermeld waardoor u het zoeken versnelt. Zet de koelkast of vriezer niet in de zon of naast een radiator maar op een koele plaats. Wanneer een koelkast naast een radiator staat, kan dit tot wel 50% extra stroomverbruik kosten. Let er ook goed op dat de deuren van de koelkast en vriezer goed gesloten zijn. Door de koelkast en vriezer waterpas te zetten, zorgt u voor een optimale werking en minimaal energieverbruik. Kies een koelkast of diepvriezer op maat van uw behoeften en ontdooi uw diepvriezer regelmatig. Een rijplaag van 2 millimeter betekent al een extra energieverbruik van ongeveer 10%. Als u de beschikking heeft over een diepvriezer, kies dan voor een koelkast zonder vriesvak. Deze is namelijk veel zuiniger.

Warmhoudplaat
Per jaar wordt een koffiezetapparaat gemiddeld 60 uur gebruikt om koffie te zetten en maar liefst 340 uur om de koffie warm te houden. Hierop kunt u flink besparen door een thermoskan te gebruiken. Heeft u een Senseo-apparaat, vergeet deze dan niet uit te zetten. Dit bespaart u tot 10 euro per jaar.

Spaarlampen
Een spaarlamp gaat acht maal langer mee dan een gewone gloeilamp en verbruikt maar liefst 80% minder stroom. Als een gewone gloeilamp na een bepaalde tijd voor een euro aan stroom heeft verbruikt, dan heeft een spaarlamp in diezelfde tijd maar twintig cent gekost, bij dezelfde lichtopbrengst. De lichtkleur is nagenoeg gelijk aan een gewone gloeilamp. Het is dus zeker geen ongezellig licht. Spaarlampen passen tegenwoordig in de meeste armaturen. Spaarlampen zijn wel duurder in aanschaf dan gewone gloeilampen. Ze zijn dus alleen zinvol op plaatsen waar vaak en langdurig licht brandt. Dan verdient de lamp zich snel terug.




Steeds meer mensen stappen over naar Sepa Green.
Wij nodigen u van harte uit om uw jaarafrekening te e-mailen naar: leiden@sepagreen.nl voor een vrijblijvende offerte voor stroom en gas.
U mag ons ook persoonlijk bellen voor een vrijblijvende afspraak: 088-0124898.


Sepa Green Leiden
Telefoon:088-0124898
E-mailadres: leiden@sepagreen.nl
Website: www.sepagreen.nl
Twitter: https://twitter.com/sepagreenleiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten