vrijdag 12 september 2014

Energiebesparingstips
Wist u dat een oplader in het stopcontact nog steeds energie verbruikt? Daarom: stekker eruit!

Het energieverbruik van een plasma tv kan wel vijf keer zo groot zijn als die van een lcd-tv met ledverlichting, wist u dat?

Sluit uw computer aan op een doordrukschakelaar. Met één druk op de knop stop je dan 's nachts het sluipverbruik. Twitter

Ventilatie 
Ventileer uw woning elke dag zo'n 15 à 20 minuten en zet dan ook de thermostaat tijdelijk lager, zodat u geen overbodige energie verbruikt. Ventilatie voorkomt vochtoverlast. Het verwarmen van een vochtige woning kost ook veel meer energie dan van een droge woning. 

Thermostaat 
Zet de thermostaat lager als u overdag weggaat en op de laagste stand als u lang weggaat (bij vorst niet onder de tien graden). Ook een uurtje voordat u 's avonds gaat slapen kan de thermostaat alvast lager gezet worden, dit bespaart op jaarbasis ongeveer 20 euro. Wanneer u de thermostaat standaard 1 graad lager zet overdag, bespaart u op jaarbasis meer dan 50 euro. 

Koken 
Kook zoveel mogelijk met deksel, want zonder deksel wordt driemaal meer energie verbruikt. Met een snelkookpan kookt u sneller en bespaart u 40 tot 70% energie, terwijl de voedingswaren meer smaak en vitamines behouden. 

Steeds meer mensen stappen over naar een andere energieleverancier. En dat is goed nieuws, want zo kunt u per jaar veel geld besparen!  Veel consumenten kijken naar vergelijkingsites, of sluiten zich aan bij een veiling voor collectieve inkoop van energie. 
Dat lijkt voordelig, maar hier ontstaat kortsluiting. Er wordt namelijk veel geld verdiend door deze 'handelaars'. Geld dat niet terecht komt bij u. 
Wel eens nagedacht om over te stappen? Bel of mail voor een gratis offerte! U bent tot niets verplicht!

Sepa Green Leiden
Telefoon:088-0124898
E-mailadres:leiden@sepagreen.nl
Website: www.sepagreen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten