donderdag 4 september 2014

Grootschalige uitrol van slimme meter vanaf 2015
Den Haag - Op 1 januari 2015 start de grootschalige uitrol van slimme meters voor elektriciteit en gas. Dat schrijft minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer.

Blok constateert dat proeven met de uitrol van slimme meters goed zijn verlopen en dat er geen belemmeringen zijn om de grootschalige uitrol te starten. Volgens de minister biedt de slimme meter de consument voordelen op het gebied van energiebesparing en gemak op het gebied van administratieve processen. 

Efficiƫnter netbeheer
“Tevens draagt het bij aan efficiĆ«nter netbeheer en slimme netten," zo meent Blok, "Ik ga er vanuit dat met de concrete afspraken tussen netbeheerders en marktpartijen de samenwerking bij de uitrol van slimme meters effectiever wordt. Ik zie daarom ook met vertrouwen de start van de grootschalige uitrol van slimme meters per 1 januari 2015 tegemoet.” 

Verplicht tot uitrol
Blok schrijft verder de netbeheerders conform het conceptbesluit ‘grootschalige uitrol op afstand uitleesbare energiemeter’ verplicht zijn alle huishoudens eind 2020 een slimme meter aangeboden te hebben. Om dat te bereiken is reeds een meerjarige planning opgesteld. 

Kleinschalige uitrol als proef
Op 1 januari 2012 is de kleinschalige uitrol van slimme meters van start gegaan. Tussen januari 2012 en december 2013 zijn op bijna 600.000 adressen slimme meters geplaatst door de netbeheerders. Het percentage slimme meters dat in die periode is geweigerd is 1,7% en het aantal meters dat administratief is uitgezet – er worden dan geen meetgegevens op afstand uitgelezen en de meter functioneert als conventionele meter – is 0,6% van het totaal aantal geplaatste meters.

Sepa Green    
Uw leverancier voor elektriciteit en gas.
Interesse?
Bel of mail met Lucas Riethoven:
l.riethoven@sepagreen.nl
06 - 11358519

Website: www.sepagreen.nl
Twitter:  @sepagreenleiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten